Privedeni Kneževićevi saradnici, vlasnik Atlas grupe najavljuje nove snimke o Đukanoviću

257

PODGORICA – U okviru istrage o poslovanju kompanija vlasnika Atlas grupe danas je privedeno i sedam njegovih saradnika, dok je Duško Knežević najavio da će narednih dana nastaviti sa objavljivanjem snimaka koji ukazuju na nelegalne aktivnosti predstavnika vlasti i kojima je „glavni glumac“ Milo Đukanović.

Medju uhapšenima su trojica Kneževićevih rodjaka, ali i neki od njegovih najbližih saradnika. Istragom je, kako navode mediji, obuhvaćeno 27 osoba medju kojima ima i stranih državljana i onih koji se nalaze u inostranstvu zbog čega danas nisu privedeni. Tužilaštvo nije saopštilo zašto se tačno sumnjiče.

Duška Kneževića Tužilaštvo za sada zvanično sumnjiči za proneveru 1,9 miliona evra preko jedne od kompanija koje kontroliše.

Istražitelji proveravaju i sumnje u vezi s pranjem oko pola milijarde evra preko jednog od servisa njegove Atlas banke, a istragom su obuhvaćene 174 osobe. Taj postupak još nije završen.

Duško Knežević, za kojim je raspisana poternica i koji se nalazi u Londonu, izjavio je da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović danas direktno ili indirektno potvrdio mnogo toga što je saopštio crnogorskoj javnosti, da je svom maniru i mnogo toga slagao, ali da je jedina puna istina koju je izgovorio je da nisu prijatelji.

„Gospodine Đukanoviću, Vi ste glavni glumac u seriji koju ću da emitujem, a čijih smo tek prvih par epizoda gledali. Ako nastavite ovako plašim se da ću ostati bez glavnog junaka jer mi se čini da ste počeli da se gubite.Vi možda zaboravljate šta ste pričali svojim partijskim saradnicima ni manje ni više nego na sednicama Predsedništva partije. Sećate li se da ste govorili da je Duško Knežević najveći donator DPS-a i da ste sa njim prijatelj?“, naveo je Knežević u otvorenom pismu Đukanoviću.

Crnogorski predsednik Milo Djukanović rekao je danas da su optužbe biznismena i predsednika Atlas grupe Duška Kneževića neargumentovane i ocenio da je Knežević „begunac od pravde koji pokušava da, podižući galamu na političkom terenu, zakamuflira pravnu odgovornost“.

Lider vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i predsednik države priznao je da je vlasnik Atlas grupe, osumnjičen za finansijske malverzacije, donirao novac vladajućoj partiji.

Knežević tvrdi da je za finansiranje kampanje DPS-a donirao 200.000 dolara i da je taj novac predao nekadašnjem gradonačelniku Podgorice i visoko pozicioniranom funkcioneru DPS-a Slavoljubu Stijepoviću.

Nedavno su mediji objavili video snimak zabeležen u Kneževićevoj kući na kome se vidi kako Stijepović stavlja koverat s novcem u džep od sakoa koji je navodno namenjen za finansiranje DPS-a. Stijepović je tim povodom saslušan u Tužilaštvu.

Ranije danas povodom jedne od javno iznetih Kneževićevih tvrdnji, priveden je bivši viceguverner Velibor Milošević kako bi u Specijalnom državnom tužilaštvu dao izjavu povodom tvrdnji vlasnika Atlas grupe da ga je, dok je bio viceguverner, reketirao kako bi podmitio ljude koji u Centralnoj banci rade kontrolu banaka. Njemu je odredjen pritvor od 72 sata.
Knežević je počeo sa iznošenjem optužbi nakon što je Tužilaštvo otvorilo istragu o poslovanju pojedinih njegovih kompanija i nakon uvodjenja stečaja u njegovoj IBM banci i privremene uprave u Atlas banci. Za njim je raspisana poternica i odredjen mu je pritvor od 30 dana.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...