Veliko beogradsko naselje dobija novu zdravstvenu stanicu

Građanima će na jednom mestu biti dostupne sve specijalističke službe, kaže gradonačelnik Beograda

402

BEOGRAD – Izgradnja nove zdravstvene stanice u Borči trebalo bi da počne narednih meseci, a planirani rok za završetak objekta je 12 meseci od početka radova, najavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

To znači da bi gradnja te zdravstvene stanice trebalo da bude završena 2020. godine.

Radojičić je rekao da će se zdravstveni objekat prostirati na površini od oko 7.000 kvadratnih metara, i da je vrednost projekta koji realizuju Sekretarijat za investicije i Sekretarijat za zdravstvo nešto manje od 900 miliona dinara.

On je objasnio da su krajem 2018. godine dobijene potrebne dozvole za izgradnju zdravstvene stanice, a da će narednih nedelja biti završen tender, kada će biti poznat izvođač radova.

Zdravstvena stanica u Borči biće u sklopu Doma zdravlja Palilula i gradiće se u Ulici Koste Manojlovića.

Stanovnicima Borče na jednom mestu biće dostupne sve specijalističke službe, objasnio je gradonačelnik.

„U naselju Borča ima 70.000 stanovnika i postoji tendencija porasta broja pa je važno da dobijemo novu zdravstvenu stanicu kako bi građani imali adekvatnu medicinsku uslugu i pomoć“, istakao je gradonačelnik.

Kako je rekao, trenutna situacija je takva da se postojećim kapacitetima ne može na adekvatan način pružiti pomoć i medicinska usluga svim stanovnicima na levoj obali Dunava.

„Na ovaj način vodimo računa da sve delove grada ravnomerno razvijamo i brinemo o kvalitetu života svih Beograđana bez obzira gde oni žive“, rekao je Radojičić.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...