Kosmajcu vraćeni imovina i novac za jemstvo

173

Dragoslavu Kosmajcu, za kojeg je 2014. tadašnji premijer Aleksandar Vučić rekao da je najveći narko-diler u Srbiji, država je vratila svu imovinu pošto je oslobođen optužbi za nezakonitu uknjižbu zemljišta, objavila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK).

KRIK je naveo da su Kosmajcu vraćeni stanovi, zgrade, lokali, sportski objekti, garaže, hiljade kvadrata zemljišta, kafić i bazen, kojima je država privremeno upravljala od 2014. godine.

Hapšenje Kosmajca – Youtube prtscr

„Takođe, u toku je postupak u kom država Kosmajcu prebacuje novac koji je zaradila izdavanjem njegovih nekretnina“, objavio je KRIK.

KRIK je naveo da nema potvrdu Ministarstva pravde o kom novčanom iznosu je reč, kao ni da li je Kosmajcu vraćen novac koji je davao kao kiriju kako bi živeo u kući koju mu je država privremeno oduzela.

Kosmajac je oslobođen krajem oktobra u Višem sudu u Beogradu optužbe da je nezakonito prisvojio 7,5 ari državnog zemljišta u beogradskoj opštini Zvezdari, što je potvrdio Apelacioni sud.

Kosmajac je široj javnosti postao poznat kada ga je tadašnji premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u junu 2014. nazvao najvećim narko-dilerom u Srbiji.

Posle premijerovog obraćanja javnosti Kosmajac je napustio Srbiju, zbog čega je za njim raspisana poterca. Uhapšen je u novembru 2016. u svoj kući. U pritvoru je proveo tri meseca, a izašao je pošto je platio jemstvo 200.000 evra.

Uhapšen zbog sumnje je počinio pet krivičnih dela, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje, ali ne i zbog dilovanja narkoticima.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...