Odloženo suđenje žandarmima zbog napada na Andreja Vučića i Predraga Malog

179

BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo ponovoljeno suđenje sedmorici pripadnika Žandarmerije za napad na braću tadašnjeg premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu pripadnika Kobri, tokom Parade ponosa 2014. godine u Beogradu.

Suđenje je odloženo zbog bolesti sudije za 28. februar.

Suđenje žandarmima iz Niša počelo je prošle godine ispočetka, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom su šestorica dobila po šest meseci uslovne kazne, a jedan osam meseci.

Viši sud u Beogradu osudio je krajem 2017. godine na šest meseci uslovne kazne, sa rokom provere od dve godine žandarme Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Na osam meseci uslovno osuđen je Dragan Savić, takođe prvostepenom presudom i zbog krivičnog dela napad na vojno lice dok je Rade Matić oslobođen odgovornosti.

Tokom suđenja koje je počelo još 30. aprila 2015, žandarmi su tvrdili da su 28. septembra 2014. postupili po zakonu, i da nisu počinili krivična dela napada, zlostavljanja i mučenja, koja im se stavljaju na teret.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...