DJB: Štetne izmene zakona donela i prethodna vlast

Pokret Dosta je bilo podneo Skupštini Srbije tri predloga zakona

197

BEOGRAD – Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je danas Skupštini Srbije tri predloga zakona, prenosi Danas.

Tim zakonima se, kako se navodi, sprečavaju zloupotrebe kod izgradnje malih hidroelektrana i ukida izgradnja objekata u zaštićenim područijima prirode.

Pokret Dosta je bilo je saopštio da se predloženim izmenama zakona utvrđuje obaveza države da izvrši kontrolu svih započetih i izgrađenih objekata, kao i da sve lokacije u zaštićenim područjima moraju biti vraćene u početno stanje u roku od dva meseca o trošku države, uz obeštećenje investitora koji su gradili u skladu sa tada važećom procedurom.

„Žrtvovanje prirodnih lepota, a posebno reka, zarad finansijskih interesa pojedinca povezanih sa vlašću, nije u javnom interesu“, naveli su iz DJB.

Iz tog pokreta navode i da „sve štetne izmene zakona nije donela ova, već i prethodna vlast, a da SNS ovaj štetan zakon nije promenio, već je investitorima maksimalno olakšano dobijanje građevinskih dozvola za investitore“.

„Investitorima je omogućeno da bez saglasnosti vlasnika parcela grade derivacioni cevovod, gurajući reku u cevi preko tuđih parcela što je jedan od glavnih uzroka sukoba između meštana i investitora“, navodi se saopštenju.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...