Jovanović (DSS): Predaja KiM otvara pitanje Raške i Vojvodine

178

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da bi predaja Kosova i Metohije ubrzo otvorila pitanja Raške oblasti, juga centralne Srbije i Vojvodine.

On je na tribini DSS u Kraljevu rekao da bi to značilo da bi se i buduće generacije bavile geopolitikom, umesto ekonomijom i razvojem Srbije.

„Situaciju treba održati u stanju zamrznutog konflikta, što znači da u ovom trenutku nema konačnog političkog rešenja“, kazao je Jovanović.

Stefanović: Što je više Vesića, to je više ljudi na ulicama

Lider DSS je naveo da je sada na delu „otvorena izdaja“.

„Kada Vučić kaže ‘borim se za razgraničenje’ to znači prihvatanje secesije i nezavisnosti 90-95 odsto teritorije KiM“, ocenio je Jovanović.

„Mogao je neko 1999. godine da kaže vojnicima i policajcima na Kosovu da uzalud ginu, kada sada neki planiraju predaju Kosova. To što Vučić namerava da uradi nije palo na pamet nikome u poslednjih šest vekova“, rekao je predsednik DSS-a.

Predsednik Državotvornog pokreta Slobodan Samardžić kazao je da vlast Srbije ima moralnu, političku i ustavnu obavezu da brani KiM.

„Kosovo i Metohija je privremeno zauzeta teritorija. Medjutim, ako se toga odreknete, sa stanovišta medjunarodnog prava, vlasnik postaje onaj s kim ste sporazum napravili“, rekao je Samardžić.

On je ocenio da bi vlast mogla da napravi zaokret u kosovskoj politici koju vodi, ali je dodao da ona to ne čini.

Predsednik Političkog saveta DSS-a Miloš Ković ocenio je da se Srbija danas nalazi na pragu najveće izdaje u istoriji.

„Biološki nacionalizam i etnički čiste teritorije su ideje predsednika Republike i ministra spoljnih poslova“, rekao je Ković.

On je ocenio da se za Srbiju, sa Zapada, priprema isti scenario kao za Makedoniju i Crnu Goru.

Ković je dodao i da je dobro što se u Srbiji održavaju protesti, „jer se vlast ljulja“, ali da nije dobro što se na demonstracijama ne pominje tema Kosova.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...