Ko je Dragoljub Simonović, uhapšen zbog paljenja kuće novinara Jovanovića? (VIDEO)

3.155

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović (59) kojeg je, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, policija danas uhapsila i zadržala kao nalogodavca paljenja vozila supruge novinara Milana Jovanovića, posle čega je vatra zahvatila kuću, dugogodišnji je političar iz Vrčina, za kojeg se vezuje više afera, pišu beogradski mediji.

Kako podsećaju, Simonović se od 2008. godine nalazi na mestu predsednika Opštinskog odbora SNS u beogradskoj opštini Grocka, a prethodno je bio angažovan u Srpskoj radikalnoj stranci.

U periodu od 2003. do 2008. godine bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije, dok je funkciju predsednika opštine Grocka obavljao u tri navrata.

Saša Janković i novinar Milan Jovanović o motivima napada na njega

Aktuelni predsednički mandat započeo je 2016. godine, kada je za njega glasalo 30 od ukupno 35 odbornika Skupštine opštine.

Prethodni mandat, koji je započeo 2012. godine, okončao je ranije, jer je bio postavljen na mesto generalnog direktora tadašnjih „Železnica Srbije“, gde je ostao do 2014. godine, dodaju beogradski mediji.

Na celu opštine, Simonović je bio i 2005. godine, kao član Srpske radikalne stranke, ali je posle nekoliko meseci u opštini formirana nova većina, te je on smenjen.

Sajt Telegraf izdvaja nekoliko afera koje se vezuju za Simonovića.

Kako objašnjava, pozivajući se na pisanje „Blica“ u avgustu ove godine, Simonović je na put u Italiju, koji je nedavno organizovalo komunalno preduzece „Eko Grocka“, navodno poveo i suprugu i kćerku, a ukupna cena te usluge iznosila je 247.000 dinara.

Pretpostavlja se, kako se ističe, da je reč o poslovnom putovanju, jer je društvo za posebne namene „Eko Grocka“ d.o.o. nastalo kao plod javno-privatnog partnerstva između opštine i italijanske firme „Magip“.

Telegraf podseća i da su se u javnosti, pre tri godine, pojavile fotografije novih železničkih pragova, koji su bili ostavljeni pored Simonovićeve kuće u Vrčinu.

Navodno, ovi pragovi iskorišćeni su u Simonovićevom vinogradu, gde su poslužili kao špaliri za lozu, piše Telegraf.

Kao treću aferu navodi i da je Simonović navodno za šest meseci na putovanja potrošio 160.000 evra.

„Dok je bio direktor “Železnica Srbije“ Simonović je optuživan i za velike troškove na račun službenih putovanja i poslovnih ručkova. Navodno je za manje od šest meseci na službena putovanja potrošio 160.000 evra, a za poslovne ručkove izdvajao je i po 1.500 evra budžetskog novca“, tvrdi taj sajt.

Ukazuje i na činjenicu da je Simonović 2008. godine po zanimanju bio mašinski konstruktor, ali da je četiri godine kasnije postao diplomirani ekonomista.

Navodno je, ističe Telegraf, u međuvremenu završio treći stepen studija na jednom fakultetu u Banjaluci, a četvrti na jednom privatnom fakultetu u Beogradu.

Telegraf tvrdi i da je ulica u kojoj živi Simonovic trebalo da 2013. godine, u vreme kada je on bio direktor „Železnica“, ponese ime Braće Simonovića, po prezimenu njegove familije.

Ipak, navodi se da u toj ulici, koja nosi naziv Kasapovačka, osim Dragoljuba Simonovića živi još nekoliko porodica, koje nose isto prezime i koje su u rodbinskoj vezi.

Predsednik Srbije saopštio je večeras da je on uhapšen pod sumnjom da je naručio napad na novinara Jovanovića, a evo šta je sam Simonović govorio na optužbe novinara Milana Jovanovića da stoji iza napada na njega.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...