Nema više potrebe za skicama: prvi električni Aston Martin u vožnji (VIDEO)

Ovako izgleda Rapide E

333

Izvršni direktor Aston Martina, Andy Palmer objavio je ove nedelje jako važan trenutak za svoju kompaniju: prvi Rapide E prototip se provozao na sopstveni pogon.

Ovo je prvi električni automobil Aston Martina, dizajniran sa idejom da „zadrži i unapredi osećaj, karakter i osećaj vožnje modela Rapide S sa V12 motorom“. Rapide E će to uraditi sa revolucionarnim sistemom baterije od 800V, kompatibilne sa DC brzim punjenjem, kao i dvostrukim električnim motorom koji ima pogon na sva četiri točka, snage ekvivalentne čak 602 konja.

Maksimalna brzina biće 250 kilometara na sat, a distanca koja će moći da se pređe jednim punjenjem je 320 kilometara na sat, prenosi Autoblog.

U videu možete videti kako se auto polako kreće preko parkinga. Auto se jasno vidi, tako da više nema potrebe za dizajnerskim crtežima, renderima i slično.

Vozačima će možda nedostajati brujanje benzinskog V12 motora, ali na parkingu vidimo gomilu Aston Martina.

Palmer je u tvitu odmah ispod rekao da je tog dana „ostvaren još jedan deo istorije Aston Martina“, ali nije otkrio o čemu se radi.

Rapide E bi trebalo da se nađe u prodaji u četvrtom kvartalu ove godine, tako da očekujemo da ćemo ga uskoro videti u još više detalja.

 

Izvor Techbrif
Loading...