Maduro poslao poruku svetu putem Tvitera (FOTO+VIDEO)

177

U jeku venecuelanske krize nastale zbog regularnosti predsedničkih izbora, Maduro „demonstrirao“ moć vozeći se u tenku, kako bi pokazao da je vojska uz njega.

Kriza u Venecueli koja je svet podelila na one koji su stali uz novo- starog predsednika Nikolasa Madura i one koji su podržali samoproklamovanog predsednika Huna Guaida, nastala je na talasu višednevnih uličnih protesta protiv Madura i, kako smatra opozicija, neregularnih izbora.

Predsednik nacionalne škupštine Guaido proglasio je sebe, tokom velikih demonstracija u Karakasu, za novog predsednika Venecuele, a iza njega odmah su stale SAD, Britanija kao i mnoge zemlje Latinske Amerike.

Oglasila se vojska Venecuele: U toku je državni udar protiv institucija (FOTO)

Uz Madura su se našle Rusija, Kina, Iran, između ostalih. Sazvana je i sednica SB UN, a situacija i razmena oštrih poruka između karakasa i Vašingtona postaje sve napetija.

Za to vreme, venecuelanski predsednik je, u okviru planiranih vojnih vežbi, svetu poslao poruku posetivši vojne baze tokom tih vežbi. Snimljen je kako se vozi u tenku – amfibiji. Poruka je jasna – vojska je uz njega.

Nakon što je iz Vašingtona poručeno da će Amerika imati „značajan odgovor“ za Madura ukoliko bude bilo kakvog nasilja ili zastrašivanja diplomatskog osoblja SAD, opozicionog lidera Huana Guaida, Maduro je odgovorio da nacionalna armija mora da bude spremna da brani zemlju u slučaju bilo kog scenarija.

Sve što je imao da poruči, poručio je i to objavio na svom Tviter nalogu.

 

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...