Pahor u srpskom parlamentu, DS mu pokazao slike sa protesta

888

BEOGRAD – Poslanici Demokratske stranke (DS) danas su predsedniku Slovenije Borutu Pahoru u Skupštini Srbije predali materijal o napadima na predstavnike opozicije i na medije, kao i fotografije sa protesta koji se dva meseca održavaju protiv aktuelne vlasti u Srbiji.
Pahoru su kada je ušao u srpski parlament materijal i fotografije predali Balša Božović i Maja Videnović.

Tokom susreta mu je rečeno da se ne odustaje od evropskog puta i evropskih vrednosti.

Predstavnici opozicije su mu uputili izvinjenje zbog bojkota sednice i istakli da je to učinjeno jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučič „stavio parlament u svoj džep“.

Zatražili su veću podršku EU građanima u borbi za vladavinu prava u Srbiji.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je novinarima u Skupštini Srbije da je odluka da se ne prisustvuje sednici današnjoj manje zlo.

Prema njegovim rečima, deo poslanika koji je doneo ovu odluku ne smatra da je bojkot kraj priče i da je cilj, već sredstvo za ozbiljnu strategiju u borbi protiv aktuelnog režima.

„Moramo voditi aktivnu borbu protiv ovog režima i to ne isključuje bojkot ni trenutni ni krajnji, ali mora da se zna šta sutra radimo“, dodao je Živković.

Posebnu sednicu parlamenta na kojoj je danas govorio Pahor bojkotovali su poslanici Demokratske stranke, Dveri, Narodne stranke, Socijaldemokratske stranke, Stranke moderne Srbije, Dosta je bilo, poslanik Nove stranke i samostalni poslanici, solidarišući se tako sa građanima koji protestuju protiv aktuelne vlasti u više gradova u Srbiji.

Pored Dveri današnju posebnu sednicu bojkotuju još dve stranke

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...