SRS: Puna podrška venecuelanskom predsedniku!

"A i nama preti slična opasnost, jer ovo što se sada dešava na ulicama Beograda, time rukovode zapadne ambasade u Beogradu", kaže Vojislav Šešelj

109

BEOGRAD – Srpska radikala stranka (SRS) pružila je danas punu podršku venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru.

Iz SRS naglašavaju da je mnogo ranije od sadašnjih događaja pratila zbivanja u Venecueli i podržavala napore njenog predsednika i naroda da budu gospodari svoje sudbine.

„Кao predsednik najveće opozicione parlamentarne stranke ovlašćen sam da izrazim punu solidarnost sa narodom Venecuele i predsednikom Venecuele u vašoj borbi za očuvanje nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, rekao je lider SRS Vojislav Šešelj na sednici skupštinske Grupe prijateljstva narodnih poslanika sa Venecuelom, čiju je ambasadu predstavljala Dia Nader de El Andari.

Šešelj je rekao da su Srbi prošli kroz tragično iskustvo proteklih godina i decenija, i dodao: „Ono što nas vezuje za narod Venecuele su pre svega naši zajednički neprijatelji“, prenela je ta stranka.

Prema njegovim rečima, „oni koji su razbili jugoslovensku državu, zapadne sile, dakle, koji su pocepali srpski narod u više država, koji su 1999. godine bombardovali Srbiju, 2000. godine su ovde izazvali mafijaški puč, sve najgore kriminalce i izdajnike srpskog naroda upregli su u svoja kola i pučem su došli na vlast“.

On je istakao da se sada Srbija polako oporavlja, „stekla je moćne saveznike, prijatelje, pre svega Rusiju i Кinu, dve najmoćnije države budućnosti“ i veoma ceni prijateljstvo Venecuele, Kube, Indije i mnogih drugih zemalja iz Latinske Amerike, Afrike i Azije, pre svega.

„Mi smo spremni, u granicama naših skromnih mogućnosti, da našu solidarnost sa predsednikom Madurom i vašim narodom izrazimo na svakom mestu“, rekao je Šešelj.

On je rekao da Srbija i Venecuela danas imaju zajedničke neprijatelje i zajedničke prijatelje. „Oni koji su naši prijatelji i vaši su prijatelji“, rekao je Šešelj.

„A i nama preti slična opasnost, jer ovo što se sada dešava na ulicama Beograda, time rukovode zapadne ambasade u Beogradu. To bi bilo još agresivnije da su uspeli da nađu vođu. Ne mogu da nađu pravog čoveka. Ovi koji se pojavljuju, oni su mnogo kompromitovani“, rekao je Šešelj.

Danas su svi poslanici SRS pristupili poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak pune podrške venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru, a „srpski radikali su uvereni da će se legitimno izabrana vlast uspešno suprotstaviti svim imperijalističkim pokušajima zapadnih sila da izvrše državni udar“ u toj zemlji.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...