Vozači, kad krenete po lekarsko uverenje dobro se raspitajte, cene su „šarene“, a evo gde treba da izdvojite najmanje novca

364

BEOGRAD – Budući vozači trebalo bi dobro da se raspitaju pre nego što odu da izvade uverenje o obavljenom lekarskom pregledu. Cena ove usluge je oko hiljadu dinara jeftinija u nekim domovima zdravlja u centru Beograda u odnosu na pojedine prigradske opštine.

Prema istraživanju koje je sproveo portal Vodič Zdravlje, najpovoljnije cene su u DZ “Zemun“, gde provera sposobnosti za B kategoriju košta 1.815 dinara. Za isto uverenje u Obrenovcu treba izdvojiti čak 2.850 dinara!

Među najpristupačnijim domovima zdravlja su “Vračar“ i “Voždovac“ sa 1.900 dinara, zatim “Savski venac” sa 2.000, dok ova usluga na Paliluli i Novom Beogradu košta 2.100 dinara.

U Rakovici je ovaj pregled 2.260 dinara , dok je na Zvezdari 10 dinara jeftiniji. Na Starom gradu treba izdvojiti 2.544 dinara, a u Lazarevcu 2.470 dinara.

Domovi zdravlja u Sopotu i Barajevu nemaju službe medicine rada, pa građani uglavnom odlaze u najbliže zdravstvene ustanove u drugim opštinama.

Lekarski pregled koji je neophodan za izdavanje rešenja obuhvata posetu oftalmologu, neuropsihijatru, psihologu i specijalisti medicine rada, koji na kraju daje zaključak o obavljenim pretragama.

U privatnim domovima zdravlja ovi pregledi, koji su neophodni za početak praktične obuke vozača, koštaju od 3.000 do 6.000 dinara.

Drastično se razlikuju i pregledi za C,D i E kategoriju. I tu je najpovoljniji Dom zdravlja u Zemunu sa 2.978 dinara, dok je na Vračaru pregled 2.990 dinara.

Slede Voždovac i Savski venac u kojima budući vozači kamiona treba da izdvoje 3.000 dinara. Na Novom Beogradu pregled košta 3.430 dinara, a na Zvezdari i Starom gradu je 3.684 dinara.

U Rakovici je provera zdravstvenih sposobnosti 3.705, a na Paliluli 3.750 dinara.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...