Brutalna tuča osnovaca: Zakazali „viđenje“ preko društvene mreže, a tragedija izbegnuta zahvaljujući jednom čoveku

206

Banjalučka policija pokrenula je istragu nakon brutalnog premlaćivanja petnaestogodišnjeg učenika u blizini Osnovne škole “Ivo Andrić”, saznaje Srpskainfo.

Petnaestogodišnjaka, inače učenika Osnovne škole “Miloš Crnjanski” pretukla su čak sedmorica učenika OŠ “Ivo Andrić”. O slučaju je obaveštena policija, a pomoć dečaku ukazana je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Dečaku su konstatovane brojne povrede glave i tela.

U OŠ “Ivo Andrić” juče su potvrdili da su u incidentu učestvovali učenici sedmog, osmog i devetog razreda njihove škole, te da se preduzimaju sve mere u cilju sankcionisanja odgovornih.

„Tuča se dogodila 25. januara ove godine oko 12.30 časova izvan kruga škole, ali su bezbednosne kamere zabeležile sve. Sedmorica učenika naše škole tukla su učenika devetog razreda Osnovne škole “Miloš Crnjanski“, objasnili su u OŠ “Ivo Andrić” dodavši kako je incident šokirao sve zaposlene, piše Srpskainfo.

„Preduzimamo sve mere u skladu sa zakonom, a biće obavljen i razgovor sa svim učesnicima, nakon čega će biti donesene određene disciplinske mere“, pojasnili su u školi.

Srpskainfo saznaje da je povod za brutalnu tuču bila jedna učenica.

„Dvojica učenika devetih razreda prvo su preko društvenih mreža dogovorili sastanak na kojem su trebali razgovorom rešiti problem. Međutim, učenik OŠ “Ivo Andrić” došao je u pratnji šestorice drugara“, objasnio je izvor iz istrage.

Očevici sa kojima su novinari Srpska info juče razgovarali ispričali su da je premlaćivanje petnaestogodišnjaka bilo brutalno.

„Ovakve stvari ne viđate svaki dan. Sigurno je da bi se dogodila tragedija, da jedan čovek iz obližnje firme nije prvi pritekao detetu koga su tukli u pomoć. Razumem da su to sve deca, ali ova tuča gde su njih sedmorica tukla jednog dečaka bila je brutalna“, naveo je izvor Srpskainfo.

I dok su novine sve češće ispunjene tekstovima o maloletnim prestupnicima i vršnjačkom nasilju, stiče se utisak da apsolutno nikoga nije briga za ovu populaciju. Stručnjaci odavno apeluju da se treba raditi na prevenciji, a u školama ističu da su im ruke vezane, da rade sizifov posao, jer nemaju gotovo nikakvu saradnju sa roditeljima.

„Ta deca kada napuste kućni prag više nisu ista, a onda počinju raditi grozne stvari kako bi bili glavni u društvu“, navodi nastavnica koja je zamolila da joj se ne otkriva ime.

Psiholog Aleksandar Milić još ranije je objasnio da su glavni krivci i roditelji i škola.

„U okviru porasta poremećaja mentalnog zdravlja kod celokupne populacije, raste i broj maloletnika u sukobu sa zakonom. Primetno je da se škola i roditelji nedovoljno snalaze, pa ne razvijaju dobre navike kod dece koja nisu okupirana radnim aktivnostima, sportom, igranjem uopšte“, smatra Milić.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...