Ministarka „otkrila“ da li novi autoput ide preko prodatog zemljišta PKB-a

"Nisam takav genije kao vi", odgovorila je Zorana Mihajlović novinarki

272

BEOGRAD – Vlada Srbije je već pripremila odluku o izgradnji autoputa od Beograda do Zrenjanina zbog privrednog razvoja i investicija koje se očekuju u Vojvodini, i njegova trasa neće biti na zemljištu PKB-a, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je država prodala parcele kod Zrenjanina Al Dahri na mestu gde je planirana izgradnja brze saobraćajnice, a koje će zbog toga morati da otkupljuje, Mihajlović je rekla da se odustalo od izgradnje brze saobraćajnice i da je odlučeno da se gradi autoput.

Navela je da je odluka o brzoj saobraćajnici doneta pre dve godine, ali da taj projekat niti je urađen, niti je počeo, te da su Vlada Srbije i Pokrajinska vlada odlučile da se gradi autoput koji neće biti na zemljištu PKB-a koji je kupila Al Dahra.

“Niko još ne zna kuda će ići autoput, ne može da prolazi kroz mala mesta i te deonice pored parcela na koje vi mislite, odnosno na zemljištu PKB, ne možete tu praviti autoput”, rekla je Mihajlović.

Projekat za autoput tek treba da urade stručnjaci, kaže ministarka koja je novinarku upitala odakle ona onda zna kuda će biti njegova trasa.

Kada gradite autoput, kaže ministarka, ne gledate trenutno da li vam se sviđa koja je kompanija u neposrednoj blizini, nego gledate privrednu aktivnost.

“Nisam takav genije kao vi i ne znam kuda će ići autoput. Za to postoje stručnjaci, mada smo imali neke ministre koji su pravili kuda će ići Koridor 11. Postoji struka koja će dati predlog najmanje dve linije”, kaže Mihajlović i dodaje da će autoput biti na potpuno novoj lokaciji od one planirane za brzu saobraćajnicu.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...