Nezaposlenim trudnicama i porodiljama po 12.000 dinara, bebama po 200 evra

Sednica Skupštine grada Jagodine sa 12 tačaka dnevnog reda trajala je svega deset minuta

187

JAGODINA – Odbornici Skupštine grada Jagodine danas su doneli odluku o novčanoj pomoći iz budžeta za 2019. godinu nezaposlenim trudnicama i porodiljama i novorođenoj deci.

Trudnice i porodilje će dobijati mesečno po 12.000 dinara, bebe po rođenju 200 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Foto: Grad Jagodina, arhiva

Sednici je predsedavao predsednik Skupštine Dragan Marković – Palma, a odluka je doneta jednoglasno.

Odluka o podršci porodiljama i bebama „donosi se sa ciljem povećanja nataliteta u gradu a primenjivaće se od 1. januara. Grad Jagodina na ovaj način daje doprinos poboljšanju standarda građana i motivaciji za rađanje dece“, navodi se u obrazloženju.

Pomoć trudnicama i porodiljama i za novorođene bebe u Jagodini se sprovodi više od deset godina, u okviru borbe protiv bele kuge i u cilju povećanja nataliteta.

Zahvaljujući ovakvoj politici, Jagodina je na poslednjem popisu stanovništva imala 400 domaćinstava više, a prošle godine se rodilo sto beba više nego godinu ranije.

Odbornici su doneli i odluku o pomoći obolelima od karcinoma i socijalno ugroženim porodicama za pogrebne troškove u slučaju smrti. Pomoć porodicama za pogrebne troškove u slučaju smrti je takođe u iznosu 200 evra u protivdinarskoj vrednosti.

Obolelima od malignih bolesti pomoć je jednokratna i iznosi 5.000 dinara, a ukoliko se radi o nezaposlenom ili maloletnom obolelom licu iznos se uvećava za sto odsto, stoji u odluci.

Odbornici su usvojili i odluku Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2019. godinu.

Sednica sa 12 tačaka dnevnog reda i pet pod tačaka trajala je svega deset minuta.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...