Tomislavu Nikoliću srezana naknada i povećana penzija, a evo kolika su mesečna primanja srpskih ministara

1.862

Od novembra prošle godine, Tomislavu Nikoliću je, kao i svim penzionerima u Srbiji, penzija povećana, ali mu je zato srezana naknada koju prima kao bivši šef države. Tehnički gledano, samo mu se promenila struktura prihoda, jer i dalje mesečno dobija oko 97.000 dinara, pišu Novosti.rs.

Ovi podaci dobijaju se poređenjem prethodnog i poslednjeg izveštaja o imovini koje je aktuelni predsednik Kancelarije za saradnju sa Rusijom i Kinom dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije. A u četvrtak je istekao rok da funkcioneri, čiji se imetak značajno promenio u 2018, dostave nove podatke.

Zakon propisuje da svi koji obavljaju javnu funkciju, kao i oni koji su u kategoriji bivših manje od dve godine, treba da dostave izveštaje do 31. januara ako se njihova imovina lane uvećala ili smanjila za oko 4.500 evra. Uprkos tome, pokazalo se da funkcioneri šalju raporte čak i kad se prihod promeni za svega nekoliko stotina dinara.

Tomislav Nikolić dobio tri pomoćnika

Tako je i Tomislav Nikolić poslao izveštaj u kojem se vidi da od 1. novembra dobija penziju od 86.358, a ranije je primao 71.909 dinara. Istovremeno, mesečna naknada, koja mu pripada kao bivšem predsedniku Srbije, sa 25.575 dinara pala je na 10.924. Jer, bivši šef države, ako je penzioner, ima pravo na razliku od penzionerskog iznosa do 80 odsto predsedničke plate.

Kad je reč o članovima Vlade, na sajtu Agencije u četvrtak su bili „okačeni“ izveštaji ministara pravde i finansija Nele Kuburobić i Siniše Malog.

Kuburovićeva je prijavila da sad prima 97.014 dinara, a imala je 91.666, dok je zarada Siniše Malog – 93.266 dinara.

Izvor Novosti.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...