Joksimović pita opoziciju da li će vešala predstaviti u Briselu kao svoju politiku?

192

Ministar za evropske integracije i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović prokomentarisala je za Tanjug situaciju sa sinoćnjeg protesta u Beogradu, na kome su nošena vešala, kao poruka političkim neistomišljenicima.

„Ovo je prava slika politike mržnje i nasilja koju promoviše Savez za Srbiju. Pošto je jedan od predvodnika Jeremić najavio intenzivne međunarodne aktivnosti, neka tim „zvaničnicima iz Brisela“ koje nije imenovao, pokaze ova vešala, i objasni i njima i nama šta to tačno znači – da li to najavljuju nasilje kao metod političke borbe i da li traže podršku za to“, navela je Joksimović.

Istovremeno, Jadranka Joksimović osudila je pretnje koje su sinu predsednika Aleksandra Vučića, Danilu, upućene preko Fejsbuka.

Takav način komunikacije ne može se pravdati slobodom mišljenja i izražavanja i stoga zaslužuje najoštriju osudu.

„Verujem da će nadležni organi reagovati na raspirivanje mržnje i podsticanje nasilja.“

Podsećamo da će lideri SZS Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, u sredu boraviti u Briselu, gde će u Evropskom parlamentu, a na poziv grupacije ALDE, učestvovati u radu okruglog stola posvećenog procesu EI Srbije. Debata će, kako se navodi, biti fokusirana na „toksičnu političku klimu u Srbiji, zabrinjavajuću nacionalističku retoriku u politici i načinu prelaska na bolju političku kulturu“.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...