Sanda Rašković Ivić se oglasila o „vešalima“, ubrzo joj odgovorila Ksenija Vučić

4.196

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, oglasila se na Tviteru, ukazujući da je država reagovala na nošenje vešala, što nije kršenje zakona, ali da na emitovanje antiprotestnog spota na TV-u, što jeste kršenje zakona, niko od nadležnih nije reagovao.

Sanda Rašković Ivić je napisala: „Digla se bura oko plastičnih vešala na protestu. Ok, to je neukus, ali ne krši se zakon. Ali REM ćuti na anti protestni spot koji je emitovan na tv s nacionalnom frekvencijom. I nikom ništa, a tu se krši zakon.“

Ubrzo je Ksenija Vučić, bivša supruga predsednika Srbije odgovorila narodnoj poslanici.

„Plasticna? a) gore/bolje bi bilo da su, recimo, drvena ili mesingana? b) a, otkud znate od kog su materijala, ako nemate nista sa tim? v) spot je opasniji od poruke koju saljete vesalima? Nece biti, gospodjo poslanice, nece biti…“, napisala je Ksenija Vučić.

 

Ksenija Vučić prethodnog dana, takođe na Tviteru uputila je poruku predstavnicima opozicije, nakon što su njenom sinu Danilu upućene pretnje putem društvenih mreža, zbog čega je jedna osoba privedena.

S.G. osumnjičen za nošenje improvizovanih vešala na protestu „jedan od pet miliona“, 2. februara, uhapšen je po nalogu tužilaštva, odnosno njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, saznaje Tanjug.

On će u tom roku biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Drugi osumnjičeni N.P. je i dalje na saslušanju u policiji.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...