Veselji: Prvo predložio suspenziju taksi, sad odustao i najavljuje „mudra rešenja“

159

Samo nekoliko dana pošto je sam predložio suspenziju takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije i BiH, predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da će one ostati na snazi.

Veselji je rekao i da će prištinske vlasti „narednih dana“ doneti neka „mudra rešenja“.

On je tokom posete osnovnoj školi u Uroševcu rekao da su takse uvedene za dobro Kosova i kao način da se zaštite kosovski interesi, prenose prištinski mediji.

Govoreći o eventualnoj suspenziji taksi, Veselji kaže da je to zahtev SAD i da bi to bila privremena mera.

Prema njegovim rečima, od ključnog značaja je da Priština i Vašington ni u jednom trenutku nemaju različite pozicije prema Beogradu.

„Moramo biti jedno. Kosovo je mnogo jače u zaštiti teritorije, suvereniteta, i zaustavljanju Zajednice sa izvršnom vlašću, imajući partnere u SAD i EU. Treba da očuvamo ovo partnerstvo i uspećemo, budite sigurni. Budimo mudri. Ja sam siguran da ćemo izaći kao pobednici. U narednih nekoliko dana biće doneta mudra rešenja“, rekao je Veselji, prenosi RTK2.

Veselji je inače predao ranije ove nedelje liderima vladajuće koalicije u Prištini pisani predlog za supenziju na 120 dana taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, pri čemu Srbiji za to postavlja deset, a BiH sedam uslova.

Prištinski sajt „Zeri“ naveo je da je Veselji uputio predlog „zarad očuvanja interesa Kosova i partnerstva sa SAD“.

Navodi se da je prethodno dokument dat američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu na sastanku 23. januara kojem je prisustvovao i kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...