U Pančevu čak 18 ljudi zbog gripa u bolnici, u Nišu hospitalizovani dečak i beba

624

U Opštoj bolnici Pančevo, juče se nalazilo 18 hospitalizovanih osoba zbog gripa, od kojih je dvoje na intenzivnoj nezi, javlja 013info.

Zaposleni u OB Pančevo, apeluju na sugrađane sa simptomima gripa da se prvo javljaju izabranim lekarima opšte prakse. Sve posete su zabranjene.

Na Dečjoj internoj klinici u Nišu hospitalizovan je sedmogodišnji dečak i jednogodišnja beba za koje se na osnovu simptoma sumnja da su oboleli gripa, ali zvanične laboratorijske potvrde te dijagnoze još nema, piše Blic.

Batut: Srbiju nije zadesio scenario zemalja iz regiona

Oboje dece su stabilno i nisu ugroženi, kaže direktorka Dečje interne klinike KC u Nišu prof. dr Emilija Golubović.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ od početka sezone 2018/2019 u Srbiji je prijavljeno ukupno 68.516 obolelih od oboljenja sličnih gripu, što je za 10 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle sezone, a najviše stope obolevanja, na nivou cele zemlje, beleže se u uzrasnoj grupi od 0-4 godine.

U KC u Nišu, juče je na lečenju bilo 27 odraslih pacijenata na Infektivnoj klinici, od kojih su šestoro bili na aparatima za disanje i potencijalno su životno ugroženi.

Dvoje pacijenata obolelih od gripa, Nevena Margetić (27) i profesor geografije (62) preminuli su minulog vikenda, kako se sumnja usled ove bolesti.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...