Falio vam je lenjivac ili bakin kolač da se izrazite? Bez brige, oba su na listi novih emodžija (VIDEO)

Imamo i temu ovogodišnjih novih unosa

177

Došlo je i to doba godine – Unicode Consortium odlučio je koje ćete nove emodžije videti. Ove godine izabrano je 59 novih osnovnih emodžija, odnosno 230 ako se uključe varijacije sa polom i bojom kože. Može se reći da je ovogodišnja tema inkluzija.

Apple je predložio 13 emojija za osobe sa hendikepom i oni su usvojeni, tako da su sada tu kolica, psi-vodiči i gluvi ljudi, između ostalog. Osim toga, videćete i parove, sa brojnim kombinacijama pola i rase.

Doduše, neki od novih su…pa smešnjikavi. Nove životinje su lenjivac, flamingos i orangutan. Od hrane, tu su vafel (bakin kolač), crni luk i tetrapak za sok. Tu su, između ostalih, i hindu hram, sari (tradicionalna indijska ženska odeća) i tuk-tuk (motorizovana rikša).

Naravno, sačekaćemo malo dok ne dobijemo nove emodžije, koji obično stižu u septembru i oktobru, otprilike u slično vreme kada Apple apdejtuje iOS, a Google predstavlja novu verziju Androida. Kad smo već kod Androida, možda ćete morati da čekate i duže ako imate uređaj na koji kasnije stižu nove verzije.

Pogledajte video sa novim načinima na koji ćete moći da se ubuduće izrazite:

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...