Nova ekstenzija za Chrome poboljšava vašu bezbednost i trebalo bi da je instalirate

Nikad previše bezbednosti na internetu

91

Google je objavio novu ekstenziju za Chrome koja je napravljena da zaštiti vaše online naloge od krađe. Ova funkcionalnost bi trebalo da bude ugrađena u brauzer, ali dok se to ne desi i ovo će poslužiti. Nadamo se da ćete je instalirati i zaboraviti da postoji.

Ekstenzija se zove Password Checkup i ona se uključuje svaki put kada se negde logujete. U trenutku kada budete unosili svoje podatke, ona će proveriti bazu podataka od nekih četiri milijarde naloga za koje se zna da su bili deo krađe podataka ili hakerskih napada. Ako pronađe vaše podatke u bazi, odmah će vas obavestiti da su ukradeni i tražiti od vas da promenite šifru ili druge detalje, prenosi The Next Web.

Ako vas podseća na servis Have I Been Pwned? Istraživača Troya Hunta, u pravu ste, jer je ista funkcionalnost, samo ugrađena u brauzer.

Google kaže da je ekstenzija tako napravljena da kompanija nikada neće moći da vidi vaše detalje, ali i da spreči pokušaje njenog kopiranja da bi se ukrali vaši podaci. Saopšteno je i da će se stalno raditi na njenom unapređenju, a nadamo se da će biti ugrađena i u neku od budućih verzija brauzera, čime bi se sigurno pobošljala bezbednost, na kojoj Google stalno radi.

Da ponovimo link, ovu korisnu ekstenziju možete skinuti OVDE.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...