Ove rase pasa najpogodnije su za VLASNIKE POČETNIKE (FOTO)

Ako želite psa, a nemate iskustva u vlasništvu, jedno od pitanja o kojima treba da razmislite jeste - koje rase pasa su najjednostavnije za čuvanje i najpogodnije za postepeno sticanje iskustava.

1.814

Naravno, o ovome je važno misliti i ako se pripremate da dragu osobu – dete, prijatelja ili rođaka, obradujete ljubimcem, a niste sigurni kako će  se snaći u novoj ulozi vlasnika.

Prema mišljenju stručnjaka i iskustvima vlasnika, ovi psi su najpogodniji za početnike:

  • BOKSER

Ovo je odan pas, koji stvara čvrste veze i zaštitnički odnos sa svim članovima porodice. Pogodan je za vlasnike koji i inače vode aktivan stil života, jer ima dosta energije koju oslobađa pri igri i dugim šetnjama.

  • JORKŠIRSKI TERIJER

Najveći zahtevi jorkširskih terijera jesu – redovno održavanje i šišanje dlake i blagovremena dresura. Nemaju velike potrebe za istrčavanjem i vežbom, te će osnovne šetnje dva puta dnevno za njih biti sasvim dovoljne.

  • BIŠON

Bišoni su sjajni saputnici, laki za obuku i prilagodljivi različitim načinima života. Ova rasa pogodna je za porodice sa decom i ljude koji žive u stanovima.

  • LABRADOR RETRIVER

Duboko lojalni i izuzetno empatični, oni su prijatelji za čitav život. Vole aktivan stil života i učenje novih veština.

  • POMERANAC

Dnevna, osnovna vežba i redovno češljanje najveće su potrebe ovih malih, pufnastih ljubimaca. Odlično reaguju na osnovnu, doslednu obuku.

  • PUDLA

Izuzetno inteligentni psi, kojima su potrebni i dnevna vežba i dovoljno mentalnih aktivnosti. Prilagodljivi su različitim okruženjima, pogodni i za starije vlasnike, ali i za porodice sa decom.

  • MEŠANCI

Mnogo je razloga da u svoj dom dovedete mešanca. Najznačajniji su – humanost čina udomljavanja i zdravstvena izdržljivost, tj. otpornost, koja je obično veća u odnosu na čistokrvne pse.

Ovo su jedinstveni psi i sjajni i zahvalni saputnici. Razgovorom sa veterinarom i radnicima u azilima možete odabrati mešanca onih rasa koji su najpogodniji za vaš stil života.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...