Vučić u Aleksincu zamolio ambasadora Norveške: „Dajte nam još malo para“ (FOTO)

1.409

ALEKSINAC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas učesnicima skupa na kojem učestvuju čelnici 91 lokalne samouprave uključene u projekat „Norveška za vas – Srbija“ i poručio im da se kroz takve projekte uči kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

„Norveška je iskren prijatelj Srbije. Hvala što nas učite da radimo, što nas učite procedurama, što će značiti više ušteđenog novca i više bolje potrošenog novca u budućnosti“, rekao je Vučić i zahvalio za pomoć Norveške koja traje od 2000. godine i koja iznosi 250 miliona evra kroz različite donacije.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Kako je rekao, važno je što je na današnjem skupu veliki broj predsednika opština, ne samo projekta i novca koji će biti izdvojen za njih u iznosu od 4 200 000 evra, već i zbog toga što će kroz projekte naučiti kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

„Vole naši predsednici opština kad dobiju novac sa strane a posebno nenamenske pare od vlade pa da troše kako hoće, ali nama je važno da dobijaju preko vas i UNOPS-a da znamo kako se troši“, rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da postoji veliki broj vrednih žena, koje imaju svoje radionice i koje su spremne da rade i po 12 sati, ali da neko mora da pomogne da ti njihovi proizvodi izađu na tržište i da se te žene dodatno zaposle.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Vučić kaže da je Srbija zahvalna Norveškoj jer njihova podrška ide u različitim pravcima – od borbe protiv nasilja nad ženama, preko vladavine prava, demokratije i do podrške u najtežim trenucima kao što je to bilo u Obrenovcu.

„Posebno sam srećan jer se sada ulaže u Aleksincu u negu starijih osoba ali i zbog Novog Pazara i škole “Stefan Nemanja“ „, dodao je on.

Vučić se zahvalio norveškom ambasadoru Arne Sanes Bjornstadu.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

„Hvala vam, ja vas molim da razmotrite molbu da date još malo para“, rekao je Vučić kroz osmeh i dodao da veruje da ga ambasador neće odbiti.

„Hvala na svakoj vrsti podrške i pomoći, izuzetno to cenimo i želimo još mnogo toga da naučimo od vas i da ljudi u Srbiji vide i osete deo života, način na koji živite u Norveškoj i u jednom delu razvijenog sveta“, rekao je Vučić.

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljajuprimeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija, kao i tekućih projekata i programa koji se u našoj zemlji realizuju uz pomoć Norveške.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...