Hrvatska ministarka osudila izjavu direktora škole o incidentu sa užarenim slovom „U“

162

Hrvatska ministarka nauke i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da smatra u potpunosti neprimerenim izjave direktora zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja i da oštro osuđuje sve izjave kojima se grubo diskriminišu učenici u odnosu na program koji pohađaju.

Komentarišući slučaj u kojem je učenik zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova „U“ opekao školsku koleginicu i kolegu, direktor škole Jozo Dragić za N1 televiziju rekao je da nije reč o „posebno teškom delu“ te da je u pitanju bila „samo dečja igra“.

„Izjave direktora u Zadru o slučaju vršnjačkog nasilja u školi smatram u potpunosti neprimerenima. Posebno jer je odgovoran za zakonitost rada i stručni rad školske ustanove“, rekla je ministarka Divjak, prenela je Hina.

Osim toga rekao je da se „takvi mali incidenti događaju“ zadnjih godina otkako su se u školu počeli upisivati učenici po individualizovanom i posebnom programu, odnosno, kako je rekao, „učenici s poteškoćama u razvoju“.

„Oštro osuđujem sve izjave kojima se grubo diskriminišu učenici u odnosu na program koji pohađaju. U našem sistemu svi učenici su jednako vredni i ravnopravni, a direktori su dužni da takav sistem čuvaju i jačaju“, rekla je ministarka Divjak.

Ministarstvo nauke i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija.

Načelnik zadarske kriminalističke policije Boro Mršić potvrdio je na konferenciji za novinare kako se „stručna služba škole uključila pravovremeno“, te da će po okončanju istraživanja o svemu obavestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno tužilaštvo. Dodao je da je policija obaveštenje o događaju primila od medija.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...