Najavili nove proteste, usledio poziv u policiju

209

BANJALUKA – Više građana Banjaluke koji od početka podržavaju porodicu ubijenog mladića Davida Dragičevića u traženji pravde za njihovog sina, dobili su poziv iz banjaučke policije da se sutra jave na informativni razgovor.

Agencija Beta imala je uvid u pozive koje je policija dostavila Vladimiru Paniću, Dušanki Srdanović, Ozrenu Perduvu, Vladinki Tomičić, Željku Dabiću i Velimiru Jakovljeviću.

U pozivu se nigde ne navodi razlog zbog kojeg treba da se jave na informativni razgovor, iako su se iz Policijske uprave Banjaluka pozvali na član 36 zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, koji precizira da mora biti naveden razlog za pozivanje.

Advokat Milan Malešević rekao je agenciji Beta da ne postoji nikakakv pravi osnov da osobe koje zastupa budu pozvane na informativni razgovor u policiju.

„Ne postoji nikakav pravi osnov za ovo, radi se samo o nastavku šikaniranja“, rekao je Malešević.

Svi pozvani na informativni razgovor treba da se jave u policiju sutra u 17 časova, a pozivi su im uručeni samo dan nakon što je na Fejsbuk stranci „Slobodni građani Banjaluke“ za subotu u 18.30 najavljena mirna šetnja od Narodnog pozorišta do Gradskog mosta.

Dragi sugrađani i ostali dobri ljudi! U subotu 09.02.2019 u 18 : 30 okupićemo se ispred Narodnog Pozorišta i…

Gepostet von Slobodni Gradjani Banjaluke am Donnerstag, 7. Februar 2019

Neki od onih koji su danas primili poziv na informativni razgovor hapšeni su 30. decembra, a neki su privođeni više puta posle velikog skupa „Pravda za Davida“ tog dana, pod optužbom da su narušavali javni red i mir, dok se Željko Dabić zajedno sa narodnim poslanikom Draškom Stanivukovićem i Davorom Dragičevićem, ocem ubijenog Davida Dragičevića, tereti za navodni pokušaj „državnog udara“.

„Slobodni građani Banjaluke“ su na svojoj Fejsbuk stranici pozvali sugrađane na mirnu protestnu šetnju kako bi „oslobodili svoje misli i duh“ i izrazili protest zbog lošeg socijalnog stanja u RS, korumpiranog pravosuđa, nerešenih ubistava i drugih devijantnih pojava u društvu.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...