Pokušali da blokiraju Vučiću put, sprečila ih policija (FOTO)

3.884

TRGOVIŠTE – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je juče svoju kampanju „Budućnost Srbije“ skupom u Aleksincu i mitingom u Vranju. Danas je obišao Vladičin Han, Trgovište, Surdulicu, Bujanovac, Levosoje i Vranje.

Kako pišu Južne vesti, radnici preduzeća „Gumoplastike“ pokušali su danas da blokiraju put predsedniku Vučiću kako bi ga naveli da ih sasluša i čuje njihove probleme. Oni su za Južne vesti objasnili da do Trgovišta predsednik mora da prođe kroz njihovo selo, Klenike, kraj Bujanovca, gde se i nalazi pogon „Gumoplastike“.

U njihovoj nameri sprečila ih je policija, te je kolona u kojoj se nalazi predsednik Vučić prošla bez zaustavljanja.

Kako pišu Bujanovačke bilo je oko tridesetak radnika sa transparentima i namerom da zaustave predsedničku kolonu.

okuš

„Očekujemo da nam se obrati predsednik države i založi se za rešavanje agonije u kojoj smo jako dugo“, rekao je Bujanovačkim Slavoljub Ristić, poverenik sindikata Nezavisnost.

Iako im policija nije dozvolila blokadu, oni su se nadali da će predsednik ipak stati, ali, kako Južne vesti saznaju, to se nije desilo. Kolona je samo prošla pored radnika i nastavila ka Trgovištu gde je, između ostalog, planiran i obilazak fabrike krevetaca Simpo.

Inače, zaposleni u ovom preduzeću, čiji je država većinski vlasnik, ranije su štrajkovali i glađu, a traže da se reši status preduzeća.

 

Izvor Južne vesti/Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...