Marko Vidojković: Ako već treba da živim košmar, onda je super što ga živim s vama (FOTO+VIDEO)

1.772

BEOGRAD – Na desetom protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu govorio je pisac Marko Vidojković, koji je rekao da „ako već treba da živim košmar, onda je super što ga živim s vama, mojom braćom i sestrama, slobodnim građanima Srbije“.

Kao govornica na protestu najavljena je bila i Sanja Pilipović, majka jednog od učesnika prošlonedeljnog protesta, koji je bio priveden zbog nošenja vešala, ali se nije pojavila, već samo poslala pozdrave preko organizatora, koji su zaključili da je njen sin pušten zato što je ona najavljena na protestu.

„Kada Vučićeva hipnoza prođe, kada se probudimo iz ovog košmara, ima da padnemo na d. kada vidimo da ništa nije ostalo od ove zemlje“, rekao je Vidojković i apelovao na advokate da popišu, kako je rekao, sva krivična dela sadašnje vlasti kako se „niko od njih ne bi bavio politikom“.

„Ja sam fan zatvora i društveno-korisnog rada, a ne vešala“, dodao je on.

Počeo deseti protest „Jedan od pet miliona“, stigla i „visibaba“ (FOTO+VIDEO)

Vidojković je govorio i o Pravnom fakultetu za koji je rekao da je „leglo neverovatnog ološa“.

„Znamo za Pravni fakultet i da ima najboljeg studenta u istoriji Pravnog fakulteta“, rekao je i dodao da on ide okolo i govori kako je u Srbiji sve super.

„Čak i ja koji sam pravnička gnjida znam da je on (Aleksandar Vučić) prekršio mnoge zakone“, rekao je i dodao da je „najbolji student Pravnog fakulteta Aleksandar Vučić popio u Vranju blokadu puta“.

„Ja bih voleo da umesto sendvičara i mi tog najboljeg studenta Pravnog fakulta dočekamo tamo kuda dolazi i širi svoj nesnosan smrad i viknemo jedno Ua!“, rekao je Vidojković.

Govoreći o opoziciji, rekao je da se nada da neće „opet nešto da zeznu“, jer će ljudi ponovo izaći na ulicu, ali da im treba dati šansu.

„Idemo u šetnju, do pobede“, zaključio je Vidojković.

Zatim su građani uz zvuke pištaljke i udaranjem u bubnjeve krenuli u protestnu šetnju do Terazija gde je predviđen završni govor.

 

 

Izvor Infobrif Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...