Meksički novinar izrešetan u restoranu (FOTO)

78

MEKSIKO – Meksički radio novinar Hezus Ramos Rodriges ubijen je danas pucnjima iz vatrenog oružja u restoranu u državi Tabasko, istočno od glavnog grada Meksika, izjavio je za Frans pres predstavnik lokalnog tužilaštva.

On je drugi novinar ubijen u Meksiku ove godine, a kako je rekao portparol tužilaštva ubistvo se dogodilo jutros u restoranu u gradu.

U njega je ispaljeno više od osam metaka, a prema svedocima, napadač je izašao iz vozila uputio se direktno na mesto gde se nalazio novinar i počeo da puca, prenosi dnevnik El Universal.

Ramos Rodrigez bio je voditelj vesti na stanici 99.9 FM više od 20 godina, prenose lokalni mediji.

U januaru je direktor jedne radio stanice ubijen u meksičkoj državi Južna Donja Kalifornijana na severozapadu zemlje.  Rafael Murua (34) prijavio je pretnje i uznemiravanja i bio je uključen u vladin program zaštite novinara i aktivista za ljudska prava.

Meksiko je druga najopasnija zemlja na svetu za novinare, posle Sirije sa više od 100 ubijenih novinara od 2000. godine, prema Reporterima bez granica. U 2018. godini 10 novinara je ubijeno u raznim krajevima zemlje.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...