Britanski princ Filip odlučio da ne seda više za volanom

69

Britanski princ Filip odlučio je da prestane da vozi, saopštila je Bakingemska palata manje od mesec dana od kada je bio uključen u sudar u kome su dve žene lakše povređene. Povodom njegove odluke oglasila se jedna od povređenih i rekla da će sada putevi biti bezbedniji.

Kako se navodi u saopštenju „posle pažljivog razmatranja“ suprug kraljice Elizabete druge, 97-godišnji princ Filip „odlučio je da dobrovoljno preda svoju vozačku dozvolu“. Princ Filip je bio za volanom Lend rovera blizu imanja kraljevske porodice Sendrigem u istočnoj Engleskoj kada je udario u druga kola 17. januara.

Princ Filip, suprug Elizabete II, doživeo saobraćajni udes

Princu su morali da pomognu da izađe iz prevrnutog vozila, ali nije bio povređen. Dve žene u drugom vozilu bile su lakše povređene, a devetomesečna beba koja je bila sa njima nije imala povrede.

Princ je dva dana posle te nesreće snimljen kako vozi kola i to bez vezanog pojasa. Policija je tada saopštila da su mu dali „odgovarajuće savete“.

Žena koja je povređena u saobraćajnom udesu britanski princ Filip izjavila je da će putevi biti bezbedniji.

Ema Ferveder, kojoj je slomljen ručni zglob u nesreći 17. januara, rekla je za „Sandej miror“ da je to „prava stvar koju je trebalo da uradi i da će sada putevi biti sigurniji“, preneo je AP.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...