Direktor Opšte bolnice u Čačku: Nema razloga za paniku, preduzimamo sve mere u vezi sa gripom

167
ČAČAK – Direktor Opšte bolnice u Čačku Radoslav Milošević, u kojoj je u subotu preminuo dvoipogodišnji dečak sa znacima respiratorne infekcije, rekao je danas da ta bolnica preduzima sve mere u vezi sa potencijalnom epidemijom gripa i da u ovom trenutku nema razloga za paniku.

On je izjavio novinarima da će se uzrok smrti dečaka znati nakon obdukcije i naglasio da će javnost sutra biti detaljnije informisana o tome.

Tuga: U bolnici u Čačku preminulo dvoipogodišnje dete

Dete staro dve godine i osam meseci, koje je u petak u večernjim satima primljeno u čačansku Bolnicu sa znacima respiratorne infekcije, preminulo je u subotu u jutarnjim satima.

„Juče je u bolnici održan vanredni sastanak za bolničke infekcije, kome su prisustvovali načelnici odeljenja, glavne sestre i epidemiolog, koga mi kao konsultanta angažujemo. Svaki dan smo u kontaktu sa Zavodom za javno zdravlje i svaki slučaj se prijavljuje, ukoliko ima sumnje na respiratornu infekciju, a njihov epidemiolog dolazi na lice mesta“ rekao je Milošević.

On je dodao da je sestra bliznakinja preminulog dečaka, koja je zbog predostrožnosti primljena u Opštu bolnicu, nakon pregleda, otpuštena na kućno lečenje.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...