Hrvatski ministar policije osudio napad na srpske vaterpoliste

190

ZAGREB – Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je najoštrije osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i potvrdio da je Srbija zbog incidenta uručila Hrvatskoj protestnu notu.

„Osuđujemo incident, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta“, rekao je Božinović novinarima u Zagrebu.

On je rekao da će policija učiniti sve da pronađe i sankcioniše one koji, kako je rekao, „odluče ili razmišljaju da se ponašaju huliganski“.

Prema njegovim rečima, policija je u ovom slučaju reagovala brzo i kako treba.

Božinović je, međutim, naglasio da ne treba generalizovati stvari, pogotovo ne tako „da se stvori utisak da je Hrvatska nesigurna“.

U tom kontekstu je podsetio da se sportski događaji u Hrvatskoj kontinuirano odvijaju i da su u subotu u toj zemlji gostovala još tri sportska kluba iz Srbije, a danas jedan.

Ministar je dodao da će trojica uhapšenih zbog napada na vaterpoliste, pošto policija obavi svoj deo posla, biti predati pritvorskom nadzorniku, i da će kasnije ići na ispitivanje u državno tužilaštvo.

On je rekao i da će tokom istrage biti utvrđeno da li je bilo sigurnosnih propusta u Splitu.

Upitan hoće li napad biti kvalifikovan kao huliganizam ili zločin iz mržnje, Božinović je odgovorio da će odluku o tome doneti policija u saradnji s državnim tužilaštvom.

Hrvatska policija je jutros privela tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na vaterpoliste Crvene zvezde u subotu posle podne u Splitu, i traga za još dvojicom.

Napad na igrače Crvene zvezde osudili su brojni političari u Hrvatskoj, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

Hrvatski zvaničnici osudili napad na srpske vaterpoliste

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...