Hrvatskoj uručena protestna nota zbog napada na vaterpoliste Zvezde

290

BEOGRAD – Otpravniku poslova hrvatske ambasade u Beogradu danas je, u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, uručena protestna nota povodom napada na vaterpoliste „Crvene zvezde“ u Splitu.

Ministarstvo je saopštilo da je u protestnoj noti izrazilo duboku zabrinutost i razočaranje zbog napada na vaterpoliste „Crvene zvezde“.

Kako se podseća u saopštenju, tu protestnu notu je ranije najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je najoštrije osudio subotnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezd i istakao da je policija promptno reagovala.

Hina prenosi da je Božinović potvrdio i da je Srbija Hrvatskoj zbog napada uručila protestnu notu, kao i da je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova tražilo hitnu istragu, identifikaciju i kažnjavanje počinitelja.

„Kao što vidite, hrvatska policija na tom tragu je bila vrlo promptna“, kazao je hrvatski ministar policije.

Navodi se da je Božinović poručio „svima koji misle huliganski da se ponašaju“ da će policija učiniti sve da ih pronađe i adekvatno sankcioniše.

„Incident najoštrije osuđujemo, on je neprihvatljiv sa svakog aspekta“, rekao je Božinović.

On je naveo da u Hrvatskoj kontinuirano gostuju sportisti iz Srbije, kao i da su juče gostovala još tri sportska kluba, kao i da danas gostuje još jedan, i ocenio da ne treba generalizovati stvari i da ne treba „pogotovo da se stvori dojam da je hrvatska nesigurna kao domaćin“.

Hina podseća da su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u subotu na splitskoj Rivi, a policija je jutros zbog tog napada uhapsila trojicu mladića, a za dvojicom napadača još traga.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...