Nakon saslušanja zbog napada na srpske vaterpoliste, pušten sin poznatog fudbalskog trenera

226

ZAGREB  – Sin poznatog splitskog fudbalera, koji je priveden zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde iz Beograda, nakon višečasovnog saslušanja je pušten kući, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Pozivajući se na svoja saznanja, splitski dnevnik piše da pregledom poziva i poruka na njegovom mobilnom telefonu nije potvrđena sumnja da je on pozvao napadače.

Dodatnim razgovorima je, kako se navodi, čak utvrđeno da je upozoravao srpske sportiste da bi mogli imati problema zbog dresova koje su nosili ispod gornjeg dela trenerke.

Reč je, dodaje se, o osobi koja radi kao konobar u kafiću na Rivi, a kao mladić je imao problema sa zakonom te je time automatski na sebe privukao pažnju inspektora kao potencijalnog osumnjičenog.

Policija je ocenila da je moguće da je on kao zaposlenik kafića u kojem su sedeli vaterpolisti pozvao napadače. Upravo stoga je komunikacija zabeležena na mobilnom trebalo da pokaže da li je imao veze s tim.

Nakon iscrpnog ispitivanja u policijskoj stanici pušten je kući, a policija je nastavila istraživanje nad privedenima i tokom današnjeg dana.

Hrvatski ministar policije osudio napad na srpske vaterpoliste

Privedene su, navodi se, tri osobe koje se dovode u vezu s napadom na srpske vaterpoliste, dok se za dvojicom još traga.

Kod jednog od privedenih pronađen je i otuđeni dres.

Osim razgovora, navodi se, biće pregledani snimci nadzornih kamera koje obuhvataju područje napada i bega, ali i snimke i fotografije koje su objavljene u medijima i na društvenim mrežama.

Slobodna Dalmacija saznaje da se jedan od pet napadača sukobio i sa prolaznikom sa Rive kada je video kako on snima telefonom ono što se događalo.

Navodno je zamahnuo na njega šakom kako bi ga sprečio u daljnjem snimanju, a nakon toga je viknuo svojim suučesnicima:“Maskiraj se! Beži!“, piše list.

Hrvatski zvaničnici osudili napad na srpske vaterpoliste

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...