Nova stranka otkriva šta će se desiti ako izostane reakcija nadležnih organa na pretnje smrću Janjiću

274

BEOGRAD – Nova stranka zatražila je hitnu reakciju nadležnih organa na pretnje smrću i teške uvrede koje su upućene glavnom i odgovornom uredniku Novinske agencije Beta sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“ i pozvala građane da ako policija slučaj ne reši do sutra „njihov posao“ preuzmu već prekosutra.

„Pozivamo građane Srbije da, ukoliko pomenuti slučaj policija ne reši već do sutra, metodom građanske samoodbrane mi njihov posao preuzmemo već prekosutra! Upravo to je ono što vlast najviše i plaši i zbog čega više ne preza od zastrašivanja, ali je takođe i ono što će ih uskoro sve odvesti u političku istoriju“, navela je Nova stranka.

Nova stranka je istakla da posebno zabrinjava činjenica da su pretnje stigle sa istog profila sa kojeg su nedavno upućene i predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedimu Sejdinoviću, čime je „nastavljena hajka aktuelnog režima na sve političke neistomišljenike, kao i sve jači pritisak na medije“.

„Podsećamo da je izazivanje rasne, nacionalne i verske netrpeljivosti nedopustivo i zabranjeno Ustavom. Ujedno ne možemo i da se ne zapitamo kako da na poštovanje Ustava pozivamo iste one koji ga predvođeni Aleksandrom Vučićem svakodnevno gaze, crtajući mete na čelu svakome ko nije na njihovoj, naprednjačkoj strani“, navela je Nova stranka.

Ta stranka pružila je podršku ne samo Janjiću, već i svim predstavnicima medija koji su sedam godina unazad suočeni sa nezapamćenim pritiscima, pretnjama i cenzurom, apelujući na njih da nastave sa nepristrasnim i objektivnim informisanjem javnosti.

„Dokaz da na toj strani nisu usamljeni su i desetine hiljada ljudi koji već treći mesec svakog vikenda izlaze na ulice širom Srbije, u borbi za demokratiju i vladavinu prava. Na istoj strani ćemo zajedno biti i ovoga puta ne dopuštajući da ovakve stvari prođu nekažnjene“, navela je Nova stranka.

Sa fejsbuk profila „Srbija naša zemlja“ ranije danas upućene su pretnje smrću i teške uvrede na račun glavnog urednika Novinske agencije Beta Dragana Janjića.

„Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane“, navodi se na tom profilu.

Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

Glavnom uredniku Bete Draganu Janjiću upućene pretnje smrću

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...