Penzioner nakon što je priveden zbog vešala poslao snažnu poruku (VIDEO)

3.575

KRAGUJEVAC – Kragujevčanin Slobodan Stefanović Boba, penzioner koji je noć proveo najpre u policiji, a potom u bolnici, poslao je video poruku kolegama penzionerima.

On je na sinoćnjem protestu na Đačkom trgu u Kragujevcu bio u prvim redovima i nosio je „vešala” sa „penzionerom” na kraju omče. Na instalaciji koju je nosio pisalo je „Opljačkani penzioner – Vučiću vrći pare, il se besim”, na figuri je pisalo „Ja, penzioner”, a na dnu instalacije „Smrt fašizmu”.

„Dragi moji Kragujevčani, evo me fala Bogu, živog i zdravog. Bez obzira na ovo što se meni dogodilo, nemojte da se plašite. Ajde, da nas sledeće subote bude što više. Ako vas je ovaj moj slučaj animirao 100, 200 penzionera, ajde kolege, penzioneri u subotu u poebede“,  poručio je penzioner Boba u video poruci.

Video snimak se potom pojavio na društvenim mrežama i pokrenuo lavinu komentara.

Slobodan je za portal pressek. rs izjavio da je instalaciju pravio dva dana, a da je bio revoltiran zbog dece koja su uhapšena u Beogradu. „Nisam nikoga vređao, to su vešala za mene – penzionera. Izračunao sam da je Vučić uzeo supruzi i meni 4.000 evra samo od penzije. Meni je to pravo bogatsvo“, rekao je Boba.

Bio je siguran da će svako da razume poruku, da nema razloga da ga neko privede, ali kaže i da je želeo da pokaže i dokaže ima li pravde u Srbiji.

Dodao je da se oseća izdanim. Ostavljenim.

„Ovoj državi sam sve dao. Odazvao se svakom pozivu. Kada je stigao poziv za ratište, nisam bežao, nego se kao čovek javio na vojni poziv. Ja sam ratni veteran sa vukovarskog ratišta, pola brigade je pobeglo, a ja sam ostao – za razliku od nekih koji su se u to vreme useljavali u trosobne stanove, ja sam morao da ratujem“, izjavio je  Stefanović.

Prema njegovim rečima, malo toga se promenilo na bolje od tada u Srbiji.

Nakon protesta Stefanović je priveden u policijsku stanicu u Ulici Svetozara Markovića – tokom saslušanja mu je pozlilo, pa je prebačen u bolnicu zbog hipertenzije. Noć proveo u bolnici, a jutros oko 7 sati je pušten. Kako je rekao nije se uplašio.

Lekarska pomoć je ubrzo stigla i izmerila pritisak 200 sa 110. Međutim, Stefanović je odbio terapiju. Prema njegovim rečima, za vreme provedeno u stanici nisu mu dozvoljavali da se javi porodici, niti da pozove advokata, ali su mu nudili braonioca po službenoj dužnosti, što je on odbijao, preneo je portal pressek.rs

 

 

 

 

Izvor Infobrif/Pressek
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...