Policija u Kragujevcu : Krivična prijava protiv penzionera koji je nosio maketu vešala

273

KRAGUJEVAC – Načelnica Policijske uprave Kragujevac Jasmina Rajković izjavila je danas da su „apsolutno netačne tvrdnje da je S. S., koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije te policijske uprave „bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome“, ali je rekla i da će protiv njega biti podneta prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija.

Penzioner Slobodan Stefanović priveden je sinoć posle protesta, na kome je nosio maketu vešala od stiropora sa natpisom o teškom položaju penzinera, ali je došao jutros kući posle noći provedene u bolnici zbog hipertenzije.

„Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda“, navela je Rajković u pisanoj izjavi.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade je, navela je Rajković, došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar.

Ona na izjavila da je „S. S. u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti“.

„Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku“, saopštila je Rajković.

Penzioner nakon što je priveden zbog vešala poslao snažnu poruku (VIDEO)

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...