Tadić: Kada mi je Šešelj javno pretio klanjem, ni Vučić ni nadležni nisu reagovali (VIDEO)

1.488

BEOGRAD – Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić govorio je o nedavnim dešavanjima koja su obeležila proteste u Srbiji, a odnose se na nošenje maketa vešala.

„Vojislav Šešelj je pred Majom Gojković i naprednjačkom većinom u Parlamentu javno govorio da će me zaklati. I to je snimljeno. Niko u Parlementu ništa nije rekao. Vučić ništa nije rekao. On ništa nije rekao svom „bivšem idolu“, zato što je to njegov sadašnji idol. On selektivno upotrebljava kletve: vešanjem, klanjem. Pretnja klanjem još gora je od pretnje vešanjem“, rekao je Tadić gostujući u emisiji „Uz jutarnju kafu“.

Tadić je i dodao da je Vučić zaboravio da je sedeo u prvom redu kada je Tomislav Nikolić u Domu sindikata 2008. godine rekao da će obesiti Tadića ako potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Vučić je tada aplaudirao, to je njegov način ponašanja. Tada su mogle pretnje vešanjem, a sada je to ugrožavanje sistema. On ima selektivni odnos prema pretnjama vešanjem.

Bivši predsednik Srbije osudio je donošenje plastičnih cevi na proteste, dodajući da je to van svakog stila, dodajući da se donose svakakvi transparenti i parole na protestima i da je to teško kontrolisati.

„Vučić smatra da je to pretnja njemu, a aplaudirao je kada je Nikolić to rekao meni, tada predsedniku države. Mi smo tada radili dobro za Srbiju, donoseći 300 miliona evra. Nije mu palo na pamet da se odrekne tih 300 miliončića evra svake godine u budžetu Republike Srbije,  a sada se hvali suficitom koji je manji od tog iznosa. Taj suficit dolazi od tog dela koji smo mi doneli. Dolazi iz toga što smo mi doveli investitore“, objasnio je Tadić.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...