Vučić nakon napada na vaterpoliste o reakciji države, ali i mogućem propustu

301

„Nadam se da ćemo i mi i Hrvati imati dovoljno pameti da shvatimo da samo zajedno možemo da opstanemo“, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom napad na srpske vaterpoliste u Splitu, i istakao da je Srbija spremna za drugačije, bolje odnose.

Siguran je, dodao je u izjavi novinarima, da se to u Beogradu ne bi desilo.

„Moramo, poštujući razlike, da gradimo našu budućnost“, uveren je Vučić.

Predsednik VSS: Mora da se reaguje, održaću sastanak sa svim klubovima regionalne vaterpolo lige

Vučić je rekao da je razgovarao sa predsednikom Vaterpolo Saveza Srbije Viktorom Jelenićem i da ga je pitao za zdravlje vaterpolista.

„Država je reagovala i uputila protestnu notu. Da budem racionalan, jer to što bih rekao iz besa nikom ne bi pomoglo, brine me i to što jedan splitski odbornik kaže da vaterpolisti sad znaju kakvo je more u februaru„, rekao je Vučić.

„Nadam se da ćemo i jedni i drugi imati dovoljno pameti da shvatimo da zajedno možemo da opstanemo“, rekao je predsednik Srbije novinarima.

On je primetio da je naša ambasada možda propustila da proceni rizik i traži policijsko obezbeđenje, ali, pretpostavlja, da niko nije očekivao da će se ovako nešto desiti, jer je bila reč o jednoj u nizu utakmica…

Splitska policija privela je jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi, a kod jednog od njih pronađen je i ukradeni dres. Kako se navodi u saopštenju policije, za jednim muškarcem se još traga, prenosi „Dalmatinski portal“.

Jutarnji list: Napad na vaterpoliste Crvene zvezde planiran, napadač sa palicom slučajno uslikan

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...