Vučić: Nasmejao sam se na Đilasovu izjavu u Briselu

729

VRŠAC  – Kada vodite odgovornu politiku onda ne morate da imate dvostruku politiku i da „birate uši“ onog kome se obraćate, kao što to radi Dragan Ðilas, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje o Ðilasovoj izjavi u Briselu da je za vreme njegove, Vučićeve, vlasti porasla popularnost Rusije u Srbiji.

„I zato nemate nijedan njihov stav ni o KiM, ni o EU, niti o Rusiji i bilo čemu drugom“, rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da se na tu Ðilasovu izjavu nasmejao.

„Jer, kada idem kod Rusa, govore Rusima da sam veleizdajnik koji će da izda Kosovo koje bi Rusija branila, a kada idem na zapad – kažu da sam ja kriv zato što Rusija ima najveću popularnost u istoriji Srbije do sada“.

Vučić ističe da to samo govori da Ðilas nema politiku, da “bira uši“ onog kome se obraća i ništa drugo ne radi.

„Moja politika je da u Moskvi kažem da hoćemo prijateljske i bratske odnose ali da smo na putu ka EU, a EU da smo mi na putu ka EU, ali da nikad nećemo uvoditi sankcije Rusiji i da nećemo u NATO. I to je jedna politika i svačije uši to mogu i treba da čuju“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je iako je Srbija na evropskom putu, od Vladimira Putina, koji je najsnažniji ruski predsednik u posleđnih nekoliko decenija, dobio je najviši orden Aleksandra Nevskog koji je neki Srbin dobio u poslednjih 105 godina.

„Zato što poštuju predsednike i lidere koji su nezavisni i koji samostalno donose odluke bez pritiska sa strane i koji znaju kako da čuvaju nezavisnsoti svoje zemlje“, rekao je Vučić i dodao da zbog svega toga Ðilasova izjava nije posebno čudna.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...