Ambasada SAD: Informer odbija da objavi činjenice

251

BEOGRAD – Američka ambasada danas je negirala da je organizator ili finansijer protesta u Srbiji i dodala da je posao diplomata da se redovno sastaju sa političarima iz vlasti i opozicije.

Ambasada SAD je, povodom navoda lista Informer o sastanku lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića sa predstavnicima ambasade, navela da „Informer odbija da objavi činjenice“.

„Naš posao je da razumemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije kao i drugima širom Srbije su deo tog posla. SAD nisu organizator niti finansijer“, navela je ambasada SAD na Tviteru.

Uz sliku teksta Informera u kojem se navodi da ambasada SAD nije odgovorila na pitanje o sastanku Trifunovića s predstavnicima ambasade, američka ambasada je objavila odgovor listu.

„Naš posao kao diplomata je da razumemo ovu zemlju. Da bismo uradili to, redovno se sastajemo sa svim elementima srpskog društva i slušamo. To uključuje i vladajuću koaliciju i opoziciju, ali i novinare, studente, biznismene, verske lidere i druge širom Srbije. To nije mešanje – to je učenje i razumevanje“, navodi se u odgovoru ambasade SAD

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...