Mihajlović saopštila kada počinje gradnja Moravskog koridora

161

BEOGRAD – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavla je danas da, ukoliko se u narednim mesecima potpiše finansijski ugovor o finansiranju izgradnje Moravskog koridora, na toj deonici bi prvi radnici mogli da se pojave krajem leta ili na jesen.

Ministarka je gostujući na TV Prva podsetila na nedavne sastanke koje je imala u Londonu gde je razgovarala sa čelnim ljudima kompanije Behtel o načinu finansiranja Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara, a čija je vrednost 800 miliona evra.

„Spremni smo da “sutra“, kada se potpiše ugovor o finansiranju, u narednih nekoliko meseci, sa dokumentacijom koju imamo počnemo radove i da vidimo radnike na terenu, krajem leta – jesen“, rekla je Mihajlović.

Kaže da je rok za izvođenje radova na Moravskom koridoru najmanje dve i po godine.

Mihajlović je navela da očekuje da predstavnici kompanije Behtel i drugih finansijskih organizacija, kao i iz Amerike, sledeće nedelje posete Beograd gde bi kako je navela, oni trebalo da razgovaraju sa ministrom finansija, Sinišom Malim.

„Rekla bih da smo jako blizu toga da pričamo o tome kad će jednog trenutka početi radovi“ kaže ministarka.

Ukazuje da se na projektno tehničkoj dokumentaciji za Moravski koridor radilo u protekle dve godine te da se za deo dokumentacije koja se tiče deonicu Južne Morave pravila potpuno nova dokumentacija.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...