Organizatori protesta u Čačku: Ovaj narodni bunt poslednja šansa da dođe do promena

185

ČAČAK  – Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku saopštili su danas da je predlog Sporazuma sa narodom dobra osnova za konačne promene, posebno ističući tačku četiri tog Sporazuma u kojoj se naglašava da će svi ugovori i dogovori koju su štetni po državne i nacionalne interese biti poništeni.

„Insistiramo na tome da se nakon promena mora sprovesti lustracija i da svi oni koji su odgovorni za uništavanje Srbije više nikad ne dobiju priliku da stvore situaciju kao što je danas. Da smatramo da je vreme da se oglasimo povodom budućih koraka koji bi trebalo da se sprovedu zarad budućnosti naše zemlje i konačnih promena koje toliko dugo očekujemo“, navodi se u saopštenju organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku.

Oni dodaju da nijedna vlast u prethodnih skoro 30 godina nije bila dobra, „ali ova sadašnja je nikad gora“.

„Obesmislili su institucije, ponizili akademsku zajednicu, oterali srpsku budućnost u inostranstvo i ugušili demokratiju i javni diskurs. Svesni smo svih mana opozicije, ali takođe smo svesni i stanja u državi i da, ukoliko nešto ne preduzmemo, država će nam biti uništena, a ‘Budućnost Srbije’ u inostranstvu“, navodi se u saopštenju organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u Čačku.

Oni ocenjuju da je „ovaj narodni bunt poslednja šansa da dođe do promena“.

„Ukoliko se opet izigra poverenje građana, mi studenti smatramo da nemamo budućnost u našem gradu i našoj državi“, navodi se u saopštenju.

U Čačku su do sada održana četiri protesta „Jedan od pet miliona“ , koji organizuju čačanski studenti koji studiraju u Beogradu.

U petak, 15. februara zakazan je peti protest, u 18 časova, ispred spomenika vojvode Stepe Stepanovića u centru Čačka.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...