Splitska policija objavila detalje napada na vaterpoliste

407

SPLIT – Splitska policija je saopštila da je, u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Splitu, istragom utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je troje hrvatskih državljana iz mržnje počinilo krivično delo teške telesne povrede u pokušaju, kao i krivično delo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres.

„Kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su dvoje 25-godišnjaka i 23-godišnjak zajednički i prema prethodnom dogovoru 9. februara oko 13:30 sati došli do ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, te fizički napali tri igrača vaterpolo kluba, koji su kao gosti sedeli na spoljnom delu objekta“, navodi splitska policija.

Split: Policija privela napadače na vaterpoliste, a evo šta je pronašla kod jednog od njih

Dodaje se da je razlog napada bio taj što su kod jednog od njih uočili klupska obeležja na odeći, te su, u nameri da oduzmu klupska obeležja, „strane državljane više puta udarili šakama, nogama i palicama po telu i od 29-godišnjeg stranog državljanina zahtevali da im preda klupski dres“.

„Počinioci su ga pritom nazivali pogrdnim imenima i pretili mu, a nakon što je 29-godišnjak u begu skočio u more, od njega su i nadalje, uz pretnju nožem zahtevali predaju odeće s klupskim obeležjima, a što je on na kraju i učinio“, navodi se i dodaje da je on tom prilikom lakše povređen.

Oglasio se napadnuti vaterpolista Zvezde: Ubili bi me da nisam skočio u more!

Policija dalje navodi da je u sklopu sprovedenog kriminalističkog istraga obavljen veći broj razgovora sa svedocima događaja, obavljene su pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, te druge mere i radnje iz nadležnosti policije.

Tokom istrage kod 25-godišnjaka je pronađena i oduzeta majica s klupskim obeležjima.

Policija je navela da je troje hrvatskih državljana u pritvoru, a da se istraga događaja nastavlja.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...