Toro Roso predstavio novi bolid (VIDEO)

161

Na predstavljanju bolida, čelnici ekipe naveli su da se mnogo duguje „starijem bratu“ Red Bulu, pošto nova pravila dozvoljavaju ekipama da kupuju delove od rivala.

Za Toro Roso će ove sezone voziti Rus Danil Kvjat i debitant sa Tajlanda Aleksandar Albon.

Ovogodišnji bolid je sastavljen od mnoštva delova kupljenih od Red Bula, koji su činili prošlogodišnje osvajače trećeg mesta u šampionatu konstruktora. Red Bul je prošle sezone ostvario četiri pobede.

Pravila Formule 1 zahtevaju da ekipe dizajniraju i naprave svoje šasije i glavne aerodinamične podloge. Svi ostali delovi, kao što su menjač i vešanje, mogu se kupiti od druge ekipe.

Toro Roso je jedna od najmanjih ekipa u šampionatu, po pitanju budžeta i članova tima. Novi bolid imaće šire prednje i zadnje krilo, koja su od ove sezone uvedeni, u pokušaju da trkanje medju bolidima bude tesno i da vozači lakše prate jedan drugog.

Danil Kvjat se vraća u Formulu 1 nešto više od godinu dana nakon što je otišao iz Red Bula, posle serije loših nastupa. On je 2014. godine iz ekipe Toro Roso prešao u Red Bul, ali je posle četiri trke 2016. godina zamenjen Maksom Verstapenom.

Sjajno je vratiti se, to pokazuje da nikada ne treba gubiti nadu. Ne želim da kažem da li sam se promenio. Znam da je bilo mnogo spekulacija, da li sam sazreo ili ne, ali više volim da pričam na stazi. Samo želim da udjem u vozilo i vidim šta će se dogoditi„, rekao je Kvjat.

 

Sve o sportu pročitajte na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...