FK Napredak: „Napad nije imao rasističku pozadinu“

133

Javnost u Srbiji u ponedeljak je uznemirila vest koja je stigla iz Kruševca, a u kojoj je saopšteno da je u nedelju uveče došlo do napada na dvojicu tamnoputih fudbalera Napretka.

Srećom, izbegnute su teže posledice, a nadležne službe su brzo reagovale i privele osumnjičenog za napad na igrače Napretka Ibrahima Ndajea i Samjuela Bahu.

Fudbalski klub Napredak oglasio se ovim povodom zvaničnim saopštenjem za javnost u kojem je osuđeno nasilje.

Saopštenje FK Napredak prenosimo u celini.

Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje svaki napad, pritisak, nasilje i svaki drugi način ugrožavanja bezbednosti ljudi. Osuđujemo svaki čin nasilja ikada, igde i prema bilo kome i jednostavno ga smatramo neprihvatljivim. Napad na naše fudbalere je delo huligana, koji će u skladu sa Zakonom odgovarati za delo koje su počinili.

Napad nije imao rasističku pozadinu.

Ujedno se zahvaljujemo brzoj i pravovremenoj reakciji priprednika Ministarstva unutrašnjih poslova policijske uprave Kruševac, koji su maksimalno profesionalno reagovali, i učinili sve da se počinioci ovog gnusnog dela pronađu, kao i da se naši igrači koliko, toliko osećaju sigurno i bezbedno.

Zahvaljujemo se i svim navijačima Fudbalskog kluba Napredak, građanima Kruševca, i cele Srbije koji su najopštrije osudili ovaj čin i dali svoju maksimalnu podršku našim fudbalerima„, piše u saopštenju FK Napredak.

Tokom jučerašnjeg dana napad na igrače Napretka osudila je i Gradska uprava Kruševca, dok je trener superligaša iz „Lazarevog grada“ Milorad Kosanović rekao da njegove igrače posle svega „najviše boli duša“.

Sve o sportu pročitajte na portalu Sportske.net

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...