Igor Ginzberg odgovorio Sergeju Trifunoviću

Predsednik Pokreta slobodnih građana ga je u odgovoru Jevrejskoj opštini Beograd pomenuo kao "istaknutog člana" svoje stranke

576

BEOGRAD – Igor Ginzberg, koga je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, u odgovoru Jevrejskoj opštini Beograd (JOB), pomenuo kao „istaknutog člana“ svoje stranke, poručio je danas da već više od godinu dana nije njen aktivan član, i da će se prvom prilikom i formalno iščlaniti.

„Kao član Jevrejske opštine Beograd, u potpunosti podržavam stavove JOB u vezi sa Vašom izjavom kojom se izjednačavaju svi građani Srbije, bez obzira ‘čija im slika visi na zidu’. Izjednačavanje zločinaca i njihovih žrtava potpuno je neprihvatljivo“, naveo je Ginzberg u otvorenom pismu Trifunoviću.

Lider PSG je u nedelju u Kragujevcu, prilikom posete lokalnom ogranku svoje stranke, izjavio da, iako je „prilično levičarski nastrojen“, njegov pokret treba da uključi i levičare i desničare, dodavši da je „potpuno nebitna stvar“ da li neko „u kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili, ne znam, Koče Popovića“.

JOB je, tim povodom, poručila Trifunoviću da je opasan presedan „normalizacija“ nacista i njihovih saradnika, a još opasnija uravnilovka koju pokušava, to gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije „Judenfraj“ državom.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...