LDP se oglasio povodom bojkota na koji poziva deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju

1.007

Čedomir Jovanović lider Liberalno-demokratske partije saopštio je odluku svoje stranke o bojkotu Skupštine na koju poziva deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju.

„LDP je u Skupštini Srbije zato što se borimo za Srbiju u Evropskoj uniji, zato što branimo ideju mira kroz dogovor sa kosovskim Albancima preko sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine, zato što podržavamo Bosnu i Hercegovinu kao modernu i efikasnu državu i njihovu evroatlantsku perspektivu, a sve ovo je neophodan uslov za promenu pogrešne politike i grešaka sa kojima živimo decenijama“, navodi se u saopštenju LDP-a.

On dodaje da neće prihvatiti bojkot.

„Nećemo prihvatiti bojkot samo zato što su na njega pozvali Đilas i Jeremić, koji i nisu u Skupštini, ili njihove perjanice iz Dveri, koji su nasmejani samo u Kremlju u zagrljaju sa ruskim ekstremistima. Našu politiku ne vode lideri Saveza za Srbiju, jer je među njima više onih koji su sa Vučićem bili na listama ili u koaliciji, nego onih koji to nisu. Oni iz Skupštine beže i lažu o nama jezikom Šešelja. Nisu u Skupštini zato što nemaju šta da kažu i nemaju iza koga da
se sakriju, kao što se kriju na ulici iza nezadovoljnih građana“, ocenjuje Jovanović u saopštenju.

LDP će nastaviti da insistira na svojoj politici – da je društvu potrebno reći istinu bez uvijanja i izgovora, da se bez evropskih integracija i regionalne politike, koja je zasnovana na pomirenju, ne može temeljno promeniti Srbija.

„Nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu. Srbija će biti normalna kada budemo prihvatili vrednosti onih zemalja u kojima ljudi oko nas odlaze da žive, a upravo sa tim zemljama su u sukobu oni koji nas pozivaju na bojkot. Nismo za prećutni kompromis svih sa svima, iz kog ćemo, ukoliko nastavimo da živimo „komirano“ kao što je to slučaj danas, izaći kao gubitnici, jer ostajemo bez Evrope, koju, naivno, boreći se za demokratiju, žrtvujemo zbog partnerstva sa nacionalistima. Demokratska Srbija ne sme da bude oružje svih dželata koje smo jedva preživeli. Želimo da formulišemo politiku koja će ići dalje od Vučića na regionalnom i evropskom planu, politiku koja će želeti više tržišta, ljudskih prva, sloboda, i zato nećemo biti u gomili sa ekstremistima, nacošima i siledžijama“, zaključuje se u saopštenju LDP.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...