Novopazarci „zatečeni“: Ko organizuje građanski protest „1 od 5 miliona“ u njihovom gradu?

180

NOVI PAZAR – Od ponedeljka Novopazarci su „zatečeni“ informacijom da će u subotu, 16. februara, u ovom gradu biti organizovani prvi protesti.

Građani su pozvani da „izađu na mirne proteste protiv sadašnje vlasti“. Poziv je upućen preko Fejsbuk stranice Levica Srbije Novi Pazar.

Skup će biti organizovan na gradskom trgu „u znak solidarnosti sa građanima Srbije, koji od decembra, u brojnim gradovima Srbije, organizuju proteste „Jedan od pet miliona“, ali i da vlast u Novom Pazaru nije u stanju da dovede nijednog investitora ili napravi neku fabriku kako bi obezbedili nova radna mesta, kako najavljuju u poslednjih sedam godina“.

Organizatori su i dalje nepoznati i sve informacije su u domenu spekulacija.

Iako je poziv objavljen na Fejsbuk stranici Levice Srbije i ispod slike njenog predsednika Borka Stefanovića, izvor Danasa u centrali stranke navodi da oni ne stoje iza poziva, da još nemaju odbor u Novom Pazaru , da se radi na njegovom organizovanju  i da je taj posao „poveren aktivisti iz Kruševca“.

Neki tvrde da se, doskorašnja, izvesna organizacija Front „preimenovala“ u Levicu Srbije. Front je minulih meseci slao, na razne adrese, svoja saopštenja o situaciji u gradu i nepotizmu u lokalnoj samoupravi i njenim javnim preduzećima i ustanovama. Konkretnih imena u potpisu saopštenja nije bilo.

Poslednjih desetak dana, intezivno na društvenim mrežama postavljano je pitanje zašto nema protesta u Novom Pazaru i zagovarano je njihovo organizovanje.  Mnogi kažu da su čuli  protest ili da su ih obavestili.

Jedino je potvrđeno da je grupi „Jedan od pet miliona“ upućeno pitanje da li ih je neko kontaktirao i da se odgovor očekuje.

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...