Od gripa danas preminule četiri osobe

837

BEOGRAD –  Dve žene preminule su danas od gripa u Kliničkom centru u Kragujevcu. One su ležale na Klinici za infektivne bolesti, na intezivnoj nezi, a imale 72 I 77 godina.

Jutros je saopšteno da je u Čačku preminula jedna starija osoba, a u Požarevcu građanin Rumunije, tako da je samo tokom današnjeg dana preminulo četiri osobe zbog virusa gripa.

U Opštoj bolnici u Požarevcu od virusa gripa preminuo je pacijent iz Rumunije, star 45 godina, koji je prošle sedmice primljen kao hitan slučaj.

Prema rečima direktora bolnice, Danka Nikolića, rumunski državljanin u Požarevcu je bio u prolazu, ali se javio kod njih jer mu je pozlilo. Analizama je potvrđeno da je preminuo od komplikacija izazvanih virusom gripa AH1, pišu „Večernje novosti“.

Kako je za „Blic“ izjavio Predrag Sazdanović, direktor KC u Kragujevcu, zbog gripa je zabranjena oseta pacijentima koji leže u toj zdravstvenoj ustanovi, ali virus gripa je odneo dva života ženama koje su već bile narušenog zdravlja.

„Preminule žene su bile hronični bolesnici, lošeg zdravlja, i virus ih je pokosio. Jedna pacijentkinja je preminula juče, a druga danas. Još jedna žena je u kritičnom stanju i nalazi se na aparatima za disanje. Lekari se bore za njen život“, kaže Sazdanović.

U Kliničkom centru Kragujevac koji brine o zdravlju dva milona građana Srbije, leži devetoro zaraženih virusom gripa.

Zbog virusa gripa zabranjene su posete, jer ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira veliki broj pacijenata iz brojnih gradova.

Posete su zabranjene od 26. januara iz preventivnih razloga. Klinički centar je proglasio epidemiju na svom nivou, kako bi sprečio širenje virusa H1N1.

U kragujevačkom Domu zdravlja kažu da je u ambulantama povećan broj pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, a sporadično se pojavljuju oni sa simptomima virusa gripa, dok epidemija u tom okrugu još nije proglašena.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...